17.05.2017

П О З Д Р А В И Т Е Л Е Н    А Д Р Е С

по повод 24 Май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост

УВАЖАЕМИ  УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ,

УВАЖАЕМИ  ПРОСВЕТНИ  И  КУЛТУРНИ  ДЕЙЦИ,   

              В навечерието сме на един от най-светлите празници в българската история 24май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.Това е повод да Ви поздравя и засвидетелствам своето уважение и признателност към всички вас, които с безкористна любов, търпение и упоритост откривате обширните хоризонти на познанието и духовността.

          24 май е не само паметна дата в българската история, но и празник, в който всички ние, под звуците на  „Върви народе възродени“ се прекланяме пред силата и славата на българското слово. През многовековната ни история именно училището и знанието са били символ и стожер на националната ни идентичност.

           Изказвам искрената си благодарност към всички вас, работещи в областта на културата, за желанието, енергията, всеотдайността и упоритостта, които влагате в работата си, за да поддържате жив духа и стремежа за развитие на културата в община Сатовча.

         Уважаеми учители, с признателност се обръщам към всички вас и ви пожелавам с любов и внимание да продължите да реализирате своята велика мисия и призвание в живота да образовате децата - нашето бъдеще.

        А вие ученици обичайте, ценете и пазете родния език!

Честит празник!

С УВАЖЕНИЕ,

Д-р АРБЕН МИМЕНОВ

Кмет на община Сатовча