29.11.2017

Благотворителността продължава

    За осма поредна година Община Сатовча, благодарение на дарители и благодетели като всички вас успешно провежда благотворителна кампания в навечерието на Коледа и Нова година за набирането на средства за деца сираци и деца с увреждане до 16 годишна възраст.

    Идеята на кампанията е децата сираци, на които им предстои абитуриентски бал да бъдат финансово подпомогнати за закупуване на облекло за паметната за тях абитуриентска вечер. Според събраната сума се подпомагат и деца сираци, които не са абитуриенти, както и деца с уврежданe до 16 годишна възраст. Като организатор на мероприятието община Сатовча се обръща към всички жители и гости на общината, към местния бизнес, както и към всички институции имащи отношение към местната администрация с молба за финансова подкрепа и съпричастност към инициативата. Благотворителната кампания е съпроводена и с импровизирано наддаване на предмети изработени от местни майстори - дърворезба, картини от камък, пясък и акварел, старинни вещи и интересни артикули изработка на деца от местните детски градини и училища.

   Присъствието ви на традиционната благотворителна вечер и подкрепата, която оказвате на децата на община Сатовча, са безценни. Това ни прави все по-уверени в инициативата да организираме благотворителни кампании и все по-уверени да очакваме подкрепата Ви, коментират организаторите.

   Благотворителността е върховно чувство на удовлетвореност и възхищение, което те изпълва със задоволство и благодат, защото да подадеш ръка на имащият нужда човек е благородство и високо морално деяние, което не трябва да се забравя. Включете се в благотворителната кампания за набиране на средства за децата сираци на община Сатовча, която се провежда за осми пореден път.

   Това, което ще направим за нашите деца, не може да бъде измерено в думи, защото усмивката на детското лице и топлото отношение към наранените от съдбата хора са неизмерими в материално отношение.  Нека тези наши дела бъдат малкият подарък за децата на Сатовча в празничните дни. Макар и скромни дарове, радостта и топлото отношение са безценни.

    Подкрепете благородната кауза на община Сатовча! През месец декември Общинска администрация – Сатовча ще проведе мероприятия, посветени на каузата, в които приканваме всички вас да се включите и бъдете съпричастни. Вярваме, че заедно можем да постигнем онази радост за нашите деца, чрез която да им вдъхнем надеждата и вяра в доброто, че утрешния ден може да бъде по-светъл и по-успешен.

   Дарения за кампанията могат да бъдат направени всеки делничен ден в сградата на Общинска администрация - Сатовча, в кметствата по населени места  или по банкова сметка:

                   Търговска банка Д-АД

                   IBAN: BG98DEMI92408400043012

                   Код на вид плащане: 445100

                   BIC: DEMIBGSF